Ağız kokusu genelde ağız içindeki bakterilerin yemek artıklarında üremesinden meydana gelir. Ancak bazı ağız, diş ve diş eti hastalıkları da ağız kokusuna neden olabilir. Özellikle sabahları kalktığınızda ağız kokusu problemi yaşıyorsanız bu bitkiler sorununuzu çözecektir.

Ağız kokusuna ne iyi gelir?
Maydanoz
Yemekte soğan, maydanoz gibi koku yapan yiyecekler yediyseniz ağzınızdaki kötü tadı ve nefes alıp verirken meydana gelen kötü kokuyu engelleyecektir. Her gün üç yemek kaşığı kadar maydanoz suyu içebilirsiniz.
Nane
Bir su bardağına bir çay kaşığı kadar nane katarak kaynatıp içerseniz hem ağzınızdaki kötü kokuyu alacak hem de hoş bir nane kokusu bırakacaktır.
Kamkat
Kabuğu ile beraber tüketilen turunçgiller ailesinden bir meyvedir. Antiseptik özelliği sayesinde ağız içindeki bakterilerin üremesini engelleyerek ağız kokusuna engel olur.
Anason
Her yemekten sonra üç - dört anason yerseniz ağız içindeki bakteriler ile savaşacak ve kötü kokuyu maskeleyecektir. Çok farklı kültürlerde uzun süredir kullanılmaktadır.
Ada çayı
Sıcak su dolu bir su bardağına yaklaşık bir çay kaşığı ada çayı demleyerek içerseniz ağız kokusunu azaltabilirsiniz.
Kekik
Ağız içerisindeki iltihap ya da yaraların iyileşmesinde etkili olduğu gibi bunların sebep olduğu ağız kokusunu da engellemektedir. Kaynatılmış kuru kekik çiçeklerinin suyu ile gargara yaparsanız kötü nefes kokusunu engelleyebilirsiniz.
Biberiye
Tıpkı kekik gibi kaynatıp suyu ile gargara yaparsanız kötü kokuyu bir nebze de olsa azaltacaktır.
Rezene
Her yemekten sonra rezene tohumları çiğneyerek hem ağız sağlığınızı koruyup hem de nefes kokusunu engelleyebilirsiniz.
Zencefil
En çok bilinen ve kullanılan bitkilerde biridir ve uzun yıllardır toplumumuzda kullanılmaktadır. Kaynatıp kullanabilir ya da zencefil turşusu tüketebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder